Tuesday, April 23, 2013

Cati bani voi incasa din pensia privata?

Intrebare: de exemplu maine ies la pensie (este doar un exemplu am 43 de ani mai este timp) iar activul meu personal este 946.31 ce suma va insemna pensia primita de la ING?nu stiu ce anume se socoteste sau cum.stiu doar ca se aduna lunar,anual o suma dar in final nu stiu ce voi primi.multumesc anticipat .

Raspuns: Modul de calcul al pensiilor private nu este inca stabilit, deoarece nu exista legislatia necesara. Daca suma acumulata este insa prea mica, cel mai probabil, banii vor putea fi retrasi toti odata.

Metodologia de calcul pentru pensiile private nu este cunoscuta, deoarece legislatia intarzie sa apara. Tot ce s-a publicat pana acum a fost un proiect de lege, care prevede diverse modalitati de plata a pensiilor private:

-    pensii lunare, daca suma acumulata la fondul de pensie este suficient de mare;
-    o singura plata in momentul iesirii la pensie, daca suma acumulata la fondul de pensie este prea mica.

In mod normal, ar trebui autorizate societati de plata a pensiilor private, care vor oferi diverse anuitati (pensii lunare), intr-un sistem competitional. Indiferent de fondul la care ai acumulat bani, poti utiliza activul personal pentru a cumpara pensie privata de la oricare furnizor autorizat.

No comments:

Post a Comment