Saturday, December 8, 2012

Rusia : Aviatia militara a primit noul avion de lupta SU-30SM

Corporatia Irkut a furnizat Fortelor aeriene militare ale Rusiei primele doua avioane de lupta multirol SU-30SM. In acelasi timp, sistemul de rachete Panzir-S a trecut cu succes proba de testare. 



Potrivit presei de la Moscova, Ministerul rus al apararii a incheiat un contract pentru 30 de avioane SU-30SM in martie anul curent. Initial, institutia a planificat achizitionarea a 40 de asemenea aparare in cadrul programului de reinarmare a fortelor militare. Conform planului, 28 de avioane SU-30SM vor trece in dotarea aviatiei, 12 aparate vor intra in posesia Flotei din Marea Neagra, inlocuind vechile SU-24 

Avionul SU-30SM constituie o varianta modificata a SU-30MK si a fost construitspecial pentru Rusia. Printre altele, aparatul a primit sisteme moderne de radiolocare si comunicatii, precum si noi scaune catapultabile si o serie intreaga de alte noi echipamente. A fost modificat, de asemenea, structura de inarmare a aparatului. 

SU-30SM poate dezvolta o viteza de pana la 2,1000 km/ora si are o autonomie de zbor de 3.000 de kilometri. Aparatul poate purta armament – rachete si bombe – cu o greutate totala de maxim opt tone. 

In ceea ce priveste sistemul Panzir-S, „testele s-au desfasurat in conditii de noapte pe tinte aeriene care imita avioane zburatoare fara pilot si mijloace de interceptare. Toate tintele au fost distruse”, informeaza publicatia Vzgliad, citand surse oficiale. 

No comments:

Post a Comment