Tuesday, April 27, 2021

Ce trebuie sa stim despre imprumutul pe termen scurt

 


Atunci cand luam decizia de a face un imprumut trebuie sa analizam foarte bine daca aceasta este una corecta.

 
Oricine are nevoie de bani urgent, trebuie sa aiba si raspunsurile la intrebarile de mai jos.  

1. Ce suma imprumut?
2. Pe ce perioada solicit imprumutul?
3. Sunt capabil sa rambursez imprumutul la data scadenta?
4. Ce consecinte suport daca nu rambursez banii la data scadenta?

Aceste intrebari reprezinta inceputul responsabil pentru oricine vrea sa faca un credit rapid pe termen scurt. Decizia trebuie luata in cunostinta de cauza si sa fie una asumata. Astfel sunt evitate situatiile neplacute. 
Suma solicitata trebuie sa fie cea de care avem nevoie, chiar daca suntem eligibili pentru una mai mare. 

Exemplu: solicitam 1000 lei insa creditorul ne poate oferi o suma si mai mare. Ramanem constanti si ne oprim la suma de care avem nevoie. 
Sa nu uitam un lucru, suma imprumutata trebuie rambursata. Acesta ar trebui sa fie primul gand care ne trece prin minte atunci cand vrem sa solicitam un imprumut. 

Imprumuturile pe termen scurt nu sunt atat de ieftine. Intr-adevar, ele sunt foarte utile in situatiile urgente pentru ca se acorda foarte rapid fara a mai trece prin anumiti pasi care presupun acte multe de care trebuie sa facem rost. Au o dobanda nu foarte mica si tocmai din acest motiv creditul trebuie rambursat la timp. Neaparat sa tinem cont ca un imprumut nerambursat la timp are si penalitati. 

Daca la data scadenta, dintr-un motiv sau altul, nu putem sa rambursam imprumutul, este foarte bine sa anuntam creditorul imediat. Cu siguranta acesta va cauta solutiile cele mai bune pentru ambele parti. Foare important: un imprumut pe termen scurt se poate rambursa si anticipat. 

No comments:

Post a Comment