Wednesday, May 25, 2016

Ministrul Finantelor respinge eliminarea impozitului la darea in plata

Ministrul Finantelor Publice nu este de acord cu eliminarea impozitului in cazul transferului de proprietate in procedura privind darea in plata. Anca Dragu a declarat ca nu considera necesar modificarea legislatiei in acest sens si considera ca aceasta este destul de clara

"Avem o lege, darea in plata, dezbatuta in Parlament timp de peste un an. Legea a iesit din Parlament cu aceste prevederi foarte clare. Este o lege stabilita in Parlament si nu vedem de ce sa venim acum sa o modificam", a precizat Anca Dragu. 

Ministrul Finantelor Publice declara, in urma cu cateva zile, ca analizeaza solicitarea Asocietiei Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) de a se elimina impozitul in cazul darii in plata. Asociatia a motivat cererea prin faptul ca debitorul, in momentul in care preda casa, nu obtine un castig, ci ramane in pierdere. 

Mai mult,  AURSF sustine ca, pe tot parcursul  elaborarii si dezbaterii acestei legi in cadrul comisiilor parlamentare, reprezentanti de rang inalt ai Ministerului Finantelor au fost prezenti si au luat cuvantul in repetate randuri, fara a solicita clarificarea impozitarii acestei operatiuni pentru beneficiarii legii.

No comments:

Post a Comment