Friday, May 20, 2016

Clientii Credit Europe si Bancpost au initiat cele mai multe notificari de dare in plata

Pana in prezent, cele mai multe notificari au venit la AURSF de la clientii bancilor care au fost cele mai reticente in negocierea cu debitorii cu credite in franci elvetieni si cu debitorii cu probleme in general, pe primele locuri fiind Credit Europe Bank si Bancpost. 
Cei mai multi solicitanti au apartamente cu doua si trei camere, pentru care soldul creditului nu a scazut cu mai mult de 10% de la contractare pana in prezent, majoritatea pe franci elvetieni, a afirmat avocatul AURSF, Alexandra Burada.

Burada a mai spus ca, desi legea nu impune un anumit grad de indatorare pentru cei care vor sa dea in plata, desi bancile solicitasera acest lucru (grad de indatorare de peste 65%), toti cei care au initiat pana acum notificari au un grad de indatorare de peste 90%.

Notificarea trebuie realizata riguros

Avocatul AURSF a mai spus ca, in cazul creditelor cesionate catre entitati din afara tarii, notificarea se transmite institutiei din Romania care incaseaza ratele la credit.

Pentru ca documentarea notificarii necesita o anumita rigoare, specifica intocmirii actelor juridice, AURSF ofera consultanta juridica gratuita pentru cei care vor sa apeleze la aceasta procedura. 

„Recomandam celor care fac notificari  sa faca lucrurile temeinic. Aceste notificari pot foarte usor sa fie refuzate de banci”, a explicat Burada.

No comments:

Post a Comment