Thursday, March 3, 2016

Preluarea Carpatica de catre Nextebank, aprobata de Concurenta

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Bancii Carpatica de catre Nextebank. Este vizata concentrarea ce se va realiza prin preluarea bancii din Sibiu, dar si a entitatilor controlate de aceasta. Analizarea tranzactiei a fost necesara pentru stabilirea compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, sustine autoritatea.

La finalul lunii decembrie 2015, Nextebank a subscris 98,7 milioane de lei la majorarea de capital a Bancii Carpatica. O luna mai tarziu, a ajuns la achizitia unui pachet majoritar de peste 54,79% din actiunile Bancii Carpatica, prin cumpararea de actiuni de la mai multi actionari. 

Banca din Sibiu a inregistrat,la finele anului trecut, o pierdere de 85,4 milioane de lei si a ajuns cu solvabilitatea la 7%, sub pragul minim legal. Majorarea de capital rezolva problemele de solvabilitate ale bancii, care a mai trecut printr-o tentativa esuata de vanzare cu fondul american JC Flowers.

Preluarea  Carpatica de catre Nextebank a primit, deja, aprobarile din partea Bancii Nationale a Romaniei si Autoritatii de Supraveghere Financiara. 

Pentru viitor, Nextebank intentioneaza sa fuzioneze cu Carpatica si sa ia numele celei din urma din considerente de notorietate.

No comments:

Post a Comment