Monday, September 28, 2015

Dolarul incheie saptamana in crestere fata de leu

Moneda nationala a avut o evolutie stabila saptamana aceasta in fata euro si a francului elvetian, cu mici oscilatii de la o sedinta la alta. In schimb, comparativ cu dolarul american, leul a incheiat saptamana cu o depreciere saptamanala de aproape 10 bani.  
La finalul saptamanii trecute, dolarul s-a depreciat semnificativ in fata principalelor valute, din cauza deciziei bancii centrale a Statelor Unite (Fed) de a mentine nemodificata dobanda de politica monetara, decizie care i-a surprins pe cei care estimau o majorare a dobanzii care se afla aproape de zero inca din 2008. 

Pe piata din Romania, dolarul a pierdut cinci bani intr-o singura zi, iar Banca Nationala a Romaniei a anuntat un curs de 3,8638 lei/dolar vinerea trecuta. Pe parcursul acestei saptamani, insa, moneda americana a recuperat teren in raport cu leul si a inchis la un curs cu aproape 10 bani mai ridicat, respectiv 3,9595 lei/dolar. 

Moneda europeana s-a depreciat usor pe parcursul saptamanii fata de leu, de la 4,4211 lei/euro vinerea trecuta, la 4,4160 lei/euro in ultima sedinta a saptamanii.

In raport cu francul elvetian, leul a inchis saptamana aproape la acelasi nivel ca cel de vinerea trecuta, respectiv 4,0379 lei/franc. Pe parcursul intervalului, moneda elvetiana a dat semne de apreciere, pana la maximul saptamanii de 4,0654 lei/franc inregistrat marti, dar a scazut pana vineri la 4,0373 lei.

No comments:

Post a Comment