Tuesday, September 8, 2015

Alerta ASF pentru pagubitii ASTRA

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) atrage atentia pagubitilor societatii ASTRA cu privire la aparitia unor falsi inspectori de asigurari. Acestia profita de situatia creata de falimentul companiei si incearca sa ii insele pe cei care au de incasat despagubiri. ASF a publicat pe site o alerta pentru evitarea unor astfel de cazuri.

Astfel, persoanele care au un accident auto si care, pentru constatarea daunei, ar fi trebuit sa se adreseze societatii ASTRA, acum trebuie sa contacteze Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA). ASF avertizeaza persoanele respective ca nicio alta constatare de dauna nu este valabila, pana la informarea consumatorilor in alt fel de catre FGA. 

”In cazul in care aveti un accident, trebuie sa completati o cerere-tip intitulata ”Cererea de deschidere a dosarului de dauna” si sa contactati FGA. Reprezentantii Fondului va vor comunica detaliile programarii pentru constatari”, se arata in alerta ASF.


Mai mult, Autoritatea subliniaza faptul ca aceste constatari, pentru posesorii, beneficiarii sau pagubitii ASTRA sunt gratuite pentru consumatori. ”FGA acopera costul constatarilor care se fac de catre FGA sau de catre firme mandate de FGA. Orice alte promisiuni, cu privire la intocmirea de dosare care ar fi acceptate de catre FGA, sunt false daca firma nu are mandat expres din partea FGA”, se mentioneaza in documentul ASF. 

Autoritatea mai atrage atentia consumatorilor sa nu se lase inselati de acesti falsi intermediari. ”Recomandam ca orice caz de acest gen sa fie adus in atentia Politiei sau a ASF”, se subliniaza in alerta citata.

No comments:

Post a Comment