Friday, June 19, 2015

Active in crestere la SIF-uri

Activele nete administrate de cele cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) au crescut, in luna mai, la 6,8 miliarde de lei, cu 1,2% mai mult fata de luna anterioara si cu 4,5% de la inceputul anului. Exprimat in moneda europeana, nivelul activelor nete la finele lunii mai a fost de 1,5 miliarde de euro. 

Potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF), toate SIF-urile, cu exceptia SIF Moldova, au inregistrat aprecieri de active nete in mai, cu valori cuprinse in intervalul 4,7% - la SIF Muntenia - pana la 0,02% - la SIF Transilvania. SIF Moldova a avut o scadere 0,6%. 
    
Pe ansamblul anului 2015, SIF Oltenia ramane singura cu scadere de 0,3%, celelalte SIF-uri inregistrand valori pozitive, pornind de la 2,5% la SIF Moldova si crescand pana la 8,5% la SIF Banat – Crisana.

In schimb, actiunile tuturor celor cinci SIF au inchis luna mai cu preturi in scadere fata de aprilie, cu procente cuprinse intre 0,2 si 3,3%. ”Cumulat, insa, de la inceputul anului, SIF Muntenia, cu o scadere de 4,2%, ramane inca pe minus, in timp ce celelalte SIF-uri sunt toate pe plus, pornind de la 12,5%, la SIF Banat-Crisana, pana la 1,8% - la SIF Moldova", mai arata datele AAF. Astfel, nivelul de capitalizare inregistrat de societatile de investitii financiare a fost, in mai, de 3,8 miliarde de lei, cu 1,4% sub nivelul lunii anterioare. Exprimata in moneda europeana, capitalizarea la finele lunii raportate era de 0,87 miliarde de euro, cu 1,8% sub nivelul din aprilie.

No comments:

Post a Comment