Monday, May 25, 2015

Sute de dosare penale pentru fraude de milioane de euro

Inspectorii Antifrauda au intocmit, in primele patru luni ale acestui an, 283 de dosare penale pentru prejudicii de 1,53 miliarde de lei. In perioda mentionata, institutia a controlat 8.721 de agenti economici, reiese dintr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Aproape 90% din cazurile instrumentate si finalizate cu sesizari penale vizeaza dosare de peste un milion de euro iar sesizarile su fost inaintate Parchetelor teritoriale (205 sesizari), DIICOT (62), DNA (11), Parchetul de pe langa curtea de apel - (4) si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - (1).

Pe de alta parte, pentru neemiterea bonului fiscal, au fost suspendate 474 puncte de lucru, care reprezinta 5,43% din totalul actiunilor de verificare. 

„Subliniem faptul ca din 1,5 milioane contribuabili mici si mijlocii cele 474 de suspendari reprezinta 0,031%, ceea ce nu poate reprezenta sub nicio forma un atac la buna functionare a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii si nici concentrarea eforturilor in zona micii evaziuni fiscale”, se precizeaza in comunicatul citat.

No comments:

Post a Comment