Wednesday, May 20, 2015

SIF-urile au fost pe plus in aprilie

Activele nete ale Societatilor de Investitii Financiare (SIF) au insumat, in aprilie, 6,7 miliarde de lei, cu 2,3% mai mult decat in martie si cu 3,2% peste nivelul de la inceputul anului. Si actiunile celor cinci SIF-uri au crescut in aprilie, cu procente cuprinse intre 0,2% si 6%. 
Totusi, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania - AAF, analizand evolutia preturilor de la inceputul anului pana in prezent, actiunile SIF Muntenia sunt pe minus, cu -1,8%, in timp restul SIF-urilor sunt pe plus (3,1% la SIF Moldova si pana la 9% la SIF Transilvania).

In privinta activelor nete, in luna raportata toate SIF, cu exceptia SIF Oltenia, au inregistrat aprecieri de active nete, cu valori cuprinse intre 2,3% la SIF Muntenia si 4,5% la SIF Transilvania. SIF Oltenia a inregistrat o scadere de -1,6%. Pe ansamblul anului 2015, SIF Oltenia ramane singurul SIF cu crestere negativa -2,6%, celalelte SIF inregistrand valori pozitive, pornind de la 3,1% la SIF Muntenia si pana la 8% la SIF Banat – Crisana.

Nivelul de capitalizare inregistrat pe ansamblul SIF-urilor, in aprilie, a fost de 3,9 miliarde de lei, cu 3,3% peste nivelul lunii anterioare. Exprimata in euro, capitalizarea era de 890 milioane de euro, cu 3,1% peste luna martie.

No comments:

Post a Comment