Thursday, May 14, 2015

Cresc activele fondurilor de investitii

Activele nete ale fondurilor locale de investitii au crescut cu 1,9% in aprilie fata de martie, depasind valoarea de 4,5 miliarde de euro. Potrivit Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), si activele nete ale fondurilor straine distribuite in Romania au urcat in aprilie, comparativ cu luna anterioara, cu 5%, ajungand la 524 milioane euro.

In acelasi timp, activele nete detinute de cele 27 de fonduri inchise, s-au diminuat cu 0,6% in luna raportata, ajungand la finele lunii la 191 de milioane de euro. Subscrierile nete inregistrate de fondurile locale in aprilie au fost de 56 de milioane de euro, cu circa 6 milioane euro peste nivelul inregistrat in luna anterioara.

Potrivit AAF, in luna aprilie FDI Plus Invest si-a reluat emisiunea de titluri, intrerupta pe timpul operatiunii de preluare a fondului de catre SAI Muntenia Invest SA.

Asociatia Administratorilor de Fonduri reuneste 21 de societati de administrare a investitiilor (SAI), cinci societati de Investitii Financiare (SIF) si trei banci depozitare.

No comments:

Post a Comment