Thursday, May 14, 2015

Angajatorii inca decid unde iti vireaza salariul

Doar o treime din clientii bancilor care primesc salariul in cont au avut posibilitatea sa isi aleaga singuri banca cu care vor sa lucreze, reiese dintr-un studiu realizat de ING Bank. Ceilalti, fie au optat pentru una din variantele oferite de angajator, fie nu au avut niciun cuvant de spus in acest sens.

Banca a facut un studiu, la nivelul pietei din Romania, din care reiese faptul ca 88% dintre clientii bancari din mediul urban folosesc un cont curent, iar 87% dintre ei il folosesc pentru a-si incasa salariul. ”Dintre acestia, doar 35% au ales in mod independent de angajator banca unde sa isi incaseze salariul”, reiese din studiul bancii.

In acest context, banca a lansat serviciul ”porteaza-ti banii”, prin care un client ING care detine un card Complet poate sa isi transfere salariul de la banca la care are cont la ING, fara costuri suplimentare. 

Reprezentatii bancii vor sa atraga cat mai multi clienti cu salariile in cont, mai ales in contextul in care, din mai 2016 intra in vigoare si in Romania limitarea comisioanelor interbancare la maxim 0,2% pentru platile cu cadrul de debit si la 0,3% pentru cele de credit. Aceasta masura va diminua veniturile bancii pe zona de retail cu 5%, au anuntat oficiali din cadrul institutiei.

No comments:

Post a Comment