Monday, May 18, 2015

ASF vrea sa impuna reguli pentru vanzarea online a asigurarilor

Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat Norma privind vanzarea online a politelor de asigurare. Potrivit acesteia, au dreptul sa vanda polite online companiile de asigurari si brokerii autorizati de ASF, insa acestia din urma trebuie sa aiba o experienta de cel putin 12 luni in piata.

Potrivit normei, mijloacele electronice de comercializare a contractelor de asigurare vor fi organizate pe doua sectiuni distincte si clar delimitate. Puna va fi pentru vanzatori, iar cea de-a doua pentru clienti, care permite cererea de oferte, comparatii etc. Aceasta a doua sectiune nu permite emiterea efectiva a politei de asigurare.
Companiile de asigurari sunt obligate sa detina personal dedicat serviciilor de procesare a cererilor de oferta si/sau a comenzilor on-line,  iar brokerii trebuie sa publice o declaratie autentificata, pe proprie raspundere, din care sa rezulte ca nu se afla in litigiu cu nicio societate de asigurare privind eventualele prime de asigurare incasate si nedepuse in termenele legale si/sau contractuale. 

Mijloacele de comercializare trebuie sa respecte anumite cerinte privind informarea corecta a consumatorului si sa contina toate informatiile necesare pentru incheierea politei. 

Proiectul de act normativ va fi supus unui proces de consultare publica, fiind afisat in acest scop pe site-ul ASF. Propunerile/observatiile/comentariile se trimit pana la data de 15.06.2015.

No comments:

Post a Comment