Thursday, April 23, 2015

Seful Bursei explica avantajele listarii IMM-urilor

Pietele pentru IMM-uri nu pot aduce lichiditate mare, dar ofera capital si, totodata, transparenta, responsabilitate si guvernanta corporativa, sustine directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski. El a vorbit, in cadrul unei conferinte internationale, despre educatia financiara si despre guvernanta corporativa.
“Astazi, bursele de valori pot promova si mai mult guvernanta corporativa prin pietele pentru IMM-uri. Pentru bursele de valori poate fi dificil sa sprijine pietele pentru IMM-uri, deoarece astfel de piete sunt mici in termeni de lichiditate; ele reprezinta o provocare dificila pentru cei care doresc o depasire. Cu toate acestea, bursele care au decis sa creeze aceste piete au un rol foarte important”, a precizat Sobolewski prin inetrmediul unui comunicat

Directorul general al BVB a subliniat faptul ca principiile de guvernanta corporativa reprezinta unul dintre aspectele centrale ale pietelor de capital moderne. In acest context, Ludwik Sobolewski a explicat ca "implementarea modelului AeRO in Romania a demonstrat pe deplin adaptabilitatea pietei IMM-urilor la diverse realitati".

“Desi Romania si Polonia sunt similare avand in vedere ca ambele sunt tari din Europa Centrala si de Est care chiar impartasesc o parte a istoriei secolului XX, Romania are propriile sale probleme si provocari. Mai mult decat atat, in momentul in care am lansat AeRO, piata de capital din Romania a fost mult mai putin dezvoltata decat cea poloneza in momentul implementarii New Connect. Faptul ca si in aceste conditii dificile AeRO a fost adaptata cu succes demonstreaza ca acest model poate fi exportat pe alte piete externe”, a mai spus Ludwik Sobolewski.

Directorului general al BVB a participat la lucrarile Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare de la Geneva.

Obiectivul acestei sesiuni la nivel inalt a fost identificarea problemelor cheie, a optiunilor de politica si alte considerente pentru mobilizarea investitiilor pentru dezvoltare durabila intr-o serie de domenii importante, inclusiv surse interne si externe de finantare, consolidarea parteneriatelor dintre surse externe si interne de finantare si de investitii si mecanisme inovatoare de finanatare pentru dezvoltare durabila.

No comments:

Post a Comment