Tuesday, April 7, 2015

Pensia facultativa castiga teren

Fondul de Pensii Facultative BCR Plus a depasit pragul de 100.000 de clienti, inregistrand 100.184 de participanti, la finalul luni februarie 2015. In acelasi timp, iar valoarea activelor nete aflate in administrare a ajuns la 181,54 milioane de lei, potrivit unui comunicat al institutiei.

„BCR Plus (Pilon III), a inregistrat la 28.02.2015 o rata de rentabilitate anualizata pentru ultimele 24 de luni de 10,6% conform metodologiei de calcul ASF, peste media pietei fondurilor de pensii facultative cu grad de risc similar”, a declarat Lucian Anghel, director general al BCR Pensii.

El a mentionat ca, per ansamblu, fondurile de pensii private facultative de risc mediu au realizat, la finalul lunii februarie 2015, o rata medie ponderata de rentabilitate de 9,6836%,  rezultate superioare inflatiei sau altor produse de economisire din piata in acest moment.

Reprezentantii institutiei reamintesc avantajele fiscale de care beneficiaza pensia facultativa, si anume deductibilitate fiscala in limita a 400 de euro/an per participant respectiv in limita a 400 de euro/an per angajat (in cazul angajatorilor care contribuie in numele angajatilor la pensia facultativa. Astfel, deductibilitatea fiscala poate ajunge la 800 de euro in cazul unei contributii mixte la pensia facultativa – angajat si angajator. 

BCR Pensii a inregistrat, in anul 2014, o crestere cu 41% a activelor in administrare (Fondul de Pensii Facultative  BCR Plus si Fondul de Pensii  Administrat Privat BCR) cu 4% peste media pietei, pana la o valoare de 1,3 miliarde lei.

Totusi, institutia avertizeaza, prin intermediul comunicatului de presa, ca „performantele anterioare nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare“.

No comments:

Post a Comment