Friday, April 3, 2015

Astra Asigurari, majorare de capital sau insolventa

Astra Asigurari se afla in a doua faza a majorarii de capital, in care trebuie sa adune de la investitori 425 de milioane de lei, necesari in programul de redresare financiara. In cazul in care nu reuseste, va intra in functiune Fondul de garantare a asiguratilor, potrivit presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu.
Fondul are ca scop plata din disponibilitatile acumulate a despagubirilor/indemnizatiilor rezultate din contractele de asigurare facultative si obligatorii incheiate de clienti, in cazul insolventei unui asigurator.
"Nu este o majorare de capital usoara. Poate sa cuprinda cumpararea in majoritate sau in totalitate a societatii Astra. Pe noi ne intereseaza sa salvam business-ul, compania intr-o forma sau alta. La mijloc sunt cateva milioane de polite. La sfarsitul lunii mai-iunie o sa avem rezultatele", sustine presedintele ASF, Misu Negritoiu. 

El a precizat ca Astra Asigurari participa si la exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor din piata de asigurari si vor fi niste concluzii in aceasta privinta in luna iunie.

KPMG Advisory, administratorul special al Astra Asigurari, a emis in 18 martie o noua decizie de majorare a capitalului social al asiguratorului pentru suma de aproximativ 490 milioane lei. Operatiunea urma sa se desfasoare in trei etape, prima pentru actionarii existenti, a doua pentru investitori calificati si a treia, cu actiunile nesubscrise in cadrul primelor doua etape, pentru public.

In prima etapa, actionarii existenti au subscris actiuni in valoare de 65 de milioane de lei, iar acum a fost demarata a doua etapa, pentru obtinerea diferentei de 425 de milioane de lei, care trebuie finalizata luna aceasta.

No comments:

Post a Comment