Thursday, March 5, 2015

Numarul firmelor interesate de listarea pe AeRo a ajuns la 20

Bursa de Valori Bucuresti a adus inca un grup de firme, din domenii diverse, in fata investitorilor pentru a le prezenta acestora planurile de dezvoltare si investitii in perspectiva listarii pe piata AeRO, dedicata finantarii IMM-urilor sau companiilor aflate la inceput de drum (start-up-uri).
Companiile au activitatii variate, de la sali de sport, jucarii, industria cafelei, cosmetice.

Una dintre companiile care s-a prezentat investitorilor, Benefit Seven, ofera firmelor carduri prin care angajatii au acces la o retea de sali de sport, afacere evaluata de cei doi fondatori la 3 - 3,5 milioane euro. Compania s-ar putea lista pe AeRO, cu un pachet de ac?iuni reprezentand 20-25%.

Interesul potentialilor investitori pe AeRo este tatonat ?i de catre Nicoro Toys Trading, unul din cei mai vechi importatori de jucarii, care a distribuit in Romania peste un milion de minimodele auto, inclusiv machetele Maisto si Burago, iontalnite in toata reteaua de benzinarii. 

Compania ia in calcul atragerea de finantare in vederea dezvoltarii comertului de retail, pentru a nu mai fi dependenta de marile centre comerciale, care ii asigura 80% din vanzari.

Alte companii care si-au prezentat activitatea la BVB sunt Fabrica de Cafea, care are un plan de investitii de 250.000 de euro, Techirghiol Cosmetics, care vrea sa isi dubleze afacerile an de an si tinteste o finantare suplimentara, precum si Mobuy - o companie de aplicatii mobile de discount-uri intr-o retea de magazine afiliate.

In ultima luna, aproape 20 de companii locale si straine au trecut prin fata investitorilor, in vederea listarii pe piata AeRO, insa doar doua, Delivery Solutions si Carpathia Capital au intrat la cota. 

AeRO este un sistem alternativ de tranzac?ionare operat de BVB care da posibilitatea acestor companii sa atraga noi parteneri si investitori si sa se finanteze prin emisiuni de actiuni sau obligatiuni. Pentru admiterea pe AeRO, companiile trebuie sa aiba o valoare de piata anticipata de cel putin 250.000 de euro.

No comments:

Post a Comment