Thursday, March 5, 2015

BVB shimba componenta BET-XT, BET-BK si BET Plus

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a decis sa schimbe componenta a trei dintre indicii pietei, transportatorul de petrol Conpet (simbol bursier COTE) urmand sa fie inclus in indicii BET-XT si BET-BK, in timp ce Rompetrol Rafinare (RRC) si Alro (ALR) vor fi eliminate din indicele BET Plus.
”Noile structuri ale indicilor  BVB vor fi  anuntate la finalul zilei de 13 martie 2015 si vor intra in vigoare incepand cu sedinta de tranzactionare din data de 23 martie 2015, se precizeaza intr-un comunicat al BVB.
Alaturi de Conpet, in BET-XT va mai fi inclusa si compania Romcarbon (ROCE). Din indice vor fi excluse Artego (ARTE) si Alumil Rom Industry (ALU). Cele doua companii au o greutate de 0,08% in indice. În BET-BK, Conpet va inlocui titlurile Rompetrol Well Services (PTR), care au o pondere de 0,26%.

Din indicele BET Plus vor fi excluse actiunile Rompetrol Rafinare (RRC), Alro (ALR), TMK-Artrom (ART), Altur (ALT), Mecanica Ceahlau (MECF), Stirom (STIB), Amonil (AMO) si Retrasib (RTRA), care, impreuna, au o pondere de 1,37% in indice. Acestea vor fi inlocuite cu Natura Quattuor Energia Holdings (SCPS) si Santierul Naval Orsova (SNO).

Ponderea in indice ale noilor companii va fi stabilita pe baza numarului de actiuni si pretului de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din 13 martie 2015.

No comments:

Post a Comment