Friday, March 13, 2015

IMM-urile care au primit consultanta de la BERD si-au crescut afacerile intr-un an

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a acordat consultanta pentru mai mult de 550 de IMM-uri din Romania, in urma careia trei sferturi si-au sporit afacerile intr-o perioada de un an. Peste jumatate dintre aceste firme au avut productivitate mai mare si au angajat, cumulat, 3.000 de persoane.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) arata, prin intermediul unui comunicat de presa, ca aproape 74% dintre intreprinderile care au primit consultanta si-au marit cifra de afaceri intr-un an, in timp ce 57% si-au crescut productivitatea. In plus, mai mult de jumatate din companii si-au marit numarul de angajati, astfel fiind create aproximativ 3.000 de locuri de munca. 

Institutia reaminteste ca se va implica, alaturi de Guvern, intr-un program pe cinci ani pentru sustinerea IMM-urilor din Romania,  care vizeaza cresterea competitivitatii IMM-urilor prin accesul la expertiza furnizata de consultanti locali si internationali, pe principiul partajarii costurilor.

Programul BERD Small Business Support in Romania este finantat in prezent de Austria, ca donator principal, si de Coreea, Fondul de Cooperare Tehnica TaiwanBusiness-BERD si Fondul Special al Actionarilor BERD.

No comments:

Post a Comment