Wednesday, March 25, 2015

Finantarile in leasing se acorda pe perioade tot mai lungi

Finantarile acordate anul trecut de companiile de leasing financiar a vizat perioade mai lungi de timp. 46% din totalul finantarilor au fost acordate pe perioade cuprinse intre patru si zece ani, cu 5 puncte procentuale peste nivelul din 2013. 

Mai mult, anul trecut, in premiera, 1% dintre contracte au avut o durata mai mare de 15 ani, potrivit datelor Asociatiei Societatilor Financiare (ALB).

Totusi, contractele incheiate pe perioade cuprinse intre un an si patru ani continua sa domine piata, cu o pondere de 53% din total. 

Vehiculele comerciale grele au avut atras 36% din totalul finantarilor de vehicule, in crestere cu sapte puncte procentuale fata de nivelul din anul precedent. Pe de alta parte, vehiculele comerciale usoare au inregistrat o scadere de doua puncte procentuale, la 11%.

Companiile de leasing financiar au finantat, in 2014, achizitia de bunuri in valoare de 1,3 miliarde de euro (echivalentul a 6 miliarde de lei), in crestere cu 7% fata de nivelul inregistrat in 2013.

Cu toate acestea, afacerile noi nu au reusit sa acopere rambursarile, astfel ca portofoliul total al pietei de leasing a scazut cu 9%, la 2,2 miliarde de euro.

No comments:

Post a Comment