Thursday, February 5, 2015

Trei banci grecesti au solicitat ajutor de urgenta de la Banca Centrala a Greciei

Trei din cele mai mari patru banci grecesti au apelat deja la linia de finantare de urgenta a Bancii Centrale din Grecia (ELA), din cauza scaderii nivelului de lichiditate ca urmare a diminuarii depozitelor dupa anuntul rezultatului alegerilor parlamentare anticipate din 25 ianuarie, au declarat pentru Reuters surse din interiorul Bancii Centrale.

Potrivit acestora, cele trei banci au imprumutat de la banca centrala aproximativ doua miliarde de euro dupa data de 21 ianuarie 2015, cand utilizarea facilitatii ELA a fost aprobata de Banca Centrala Europeana. Sursele au refuzat sa dezvaluie identitatea bancilor care au recurs la aceasta facilitate.



Anterior, insa, Bloomberg a informat ca Eurobank si Alpha Bank au cerut Bancii Centrale din Grecia acces la linia de finantare de urgenta.

Banca Centrala Europeana (BCE) a aprobat deschiderea liniei de finantare de urgenta pentru bancile grecesti in urma cu doua saptamani si urmeaza sa revizuiasca miercuri situatia.
    
Patru mari banci grecesti, National Bank of Greece SA, Piraeus Bank SA, Alpha Bank si Eurobank, sunt prezente si pe piata din Romania.

No comments:

Post a Comment