Thursday, February 5, 2015

BNR a redus dobanda de politica monetara la 2,25%

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis miercuri reducerea dobanzii de politica monetara de la 2,5% la 2,25% incepand cu data de 5 februarie. In schimb, banca centrala a decis mentinerea ratelor rezervelor minime obligatorii atat la lei cat si la valuta, la 10% respectiv 14%. 

Potrivit unui comunicat de presa, banca centrala a mai decis ingustarea coridorului simetric format din ratele dobanzilor facilitatilor permanente in jurul ratei dobanzii de politica monetara la +/-2 puncte procentuale de la +/-2,25 pp si gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.



”Astfel, incepand cu data de 5 februarie, rata dobanzii aferenta facilitatii de creditare (Lombard) se va reduce la 4,25% pe an de la 4,75%, in timp ce rata dobanzii pentru facilitatea de depozit se mentine la 0,25%”, se precizeaza în comunicat. 

CA al BNR a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata in data de 9 februarie 2015.

No comments:

Post a Comment