Tuesday, February 3, 2015

Plafon de 2,64 miliarde de lei pentru Prima Casa in 2015

Plafonul de garantii pentru Prima Casa in 2015 se ridica la aproape 2,64 miliarde de lei, 2,5 miliarde fiind plafonul alocat de Guvern pentru acest an, iar restul provine din sumele neutilizate in 2014. 

In acelasi timp, comisionul anual de gestiune ramane de 0,49%, aplicat la soldul finantarii. 

Potrivit Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM,  institutiile de credit pot depune solicitari de garantare avand in vedere ca Ordinul ministrului Finantelor Publice nr.98/ 2015, care stabileste comisionul anual de gestiune, a fost publicat in Monitorul Oficial

“Din momentul publicarii comisionului, bancile partenere pot sa trimita FNGCIMM solicitari de garantare pentru aprobarea dosarelor depuse de catre beneficiarii programului Prima Casa. Pana la alocarea efectiva a plafonului aferent anului 2015, finantatorii participanti in program pot transmite solicitarile de garantare in limita diferentei alocate si ramase neutilizate din plafonul  anului 2014”, se precizeaza in comunicat. 

Pentru 2015, Guvernul a aprobat acordarea de garantii guvernamentale pentru achizitionarea unei locuinte prin programul Prima Casa in valoare de 2,5 miliarde de lei. In cadrul programului, sunt partenere 17 banci care activeaza pe piata din Romania.

No comments:

Post a Comment