Thursday, February 19, 2015

Guvernul propune eliminarea impozitului pe dividende de la 1 ianuarie 2016

Proiectul de Cod Fiscal prezentat miercuri in Guvern prevede eliminarea impozitului pe dividende incepand cu 1 ianuarie 2016, masura necesara pentru eliminarea dublei impuneri economice, la nivelul companiei si actionarilor. 

"Companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar deveni mai atractive, indicele BET ar reveni la valorile inregistrate inainte de criza financiara, putand chiar sa atinga noi maxime", a declarat ministrul finantelor Publice, Darius Valcov.

In opinia sa, eliminarea impozitarii dividendelor va duce la imbunatatirea guvernantei corporative, actionarii urmarind reflectarea reala a rezultatelor economice si financiare. "Companiile mari nu-si vor mai externaliza profitul, iar IMM-urile vor renunta la tendintele de comportament evazionist, respectiv diminuarea bazei de impozitare prin inregistrarea de cheltuieli fictive", a mai spus ministrul Finantelor.

In plus, in opinia lui Valcov, eliminarea impozitului pe dividende va conduce la cresterea incasarilor din impozitul pe profit.

Ministrul Finantelor Publice a prezentat miercuri, in guvern, proiectele de modificare pentru Codul Fiscal si Codul de Procedura fiscala care vor fi in dezbatere publica timp de o luna si ar trebui sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016.

No comments:

Post a Comment