Thursday, November 20, 2014

Plata taxelor cu cardul ar putea fi posibila din martie 2015

Reprezentantii MasterCard sustin ca plata taxelor prin intermediul cardului bancar ar putea fi posibila din luna martie a anului viitor.

MasterCard a anuntat ca a primit acceptul Ministerului Finantelor Publice pentru inceperea procedurilor de licentiere a Trezoreriei Statului ca acceptator al platilor electronice cu carduri MasterCard si Maestro.

Procedurile de licentiere si implementare pot dura, conform declaratiilor Ministerului Finantelor Publice, intre 6 si 12 luni. 
MasterCard isi propune ca termen de finalizare a procedurilor de licentiere si implementare a solutiei de plata online luna martie a anului viitor, termen de plata pentru multe dintre obligatiile fiscale ale contribuabililor.

„Cu aceasta formula, in care Trezoreria Statului este acceptator, iar contribuabilul poate vizualiza si plati tot ce datoreaza statului intr-un singur loc, vom dispune de varianta cea mai simpla, mai sigura, mai confortabila si mai directa de a ne plati taxele”, afirma Cosmin Vladimirescu, general manager pentru Romania in cadrul MasterCard.

Conso.ro a semnalat anterior ca decizia ca Trezoreria Statului sa devina acceptator de carduri este una neuzuala pe plan international, iar implementarea s-ar putea dovedi dificila pentru un administrator atat de ineficient cum este statul.

No comments:

Post a Comment