Tuesday, November 11, 2014

BRD renunta la comisioane pentru tranzactiile intrabancare

BRD renunta la comisioanele practicate la incasarile intrabancare in lei si permite consultarea gratuita a soldului pe ecranele bancomatelor.

Cu aceasta ocazie, banca renunta si la comisionul pentru adaugarea unui imputernicit pe cont si la transferurile intre conturile proprii deschise la BRD si la platile intrabancare catre alti conturi BRD prin internet si telefon mobil.

Din 6 ianuarie 2015, BRD va opera un al doilea set de modificari de comisioane la conturile curente. Comisionul de administrare se scumpeste, de la 0,8 euro/luna cat este acum la 4,2 lei pe luna (echivalentul a 0,9 euro/luna).
Comisionul minim perceput in cazul unei retrageri de numerar la ghiseu se va majora de la 3,5 lei la 5 lei, iar in cazul platilor intra si interbancare si al incasarilor interbancare, BRD renunta la tarifele pe transe si adopta un tarif unic. 

In cazul incasarilor interbancare, comisionul unic va fi de 4 lei. Pentru sume de pana in 500 lei comisionul creste cu 1 leu fata de cel anteriror, in vreme ce pentru tranzactiile mai mari clientii vor plati un cost cu pana la 6 lei mai mic.

Clientii vor plati 7 lei la fiecare plata intrabancara. Fata de vechea grila de tarife, clientii care fac tranzactii de valori mici (de pana in 500 lei) vor suporta comisioane mai mari. Tarifele scad doar pentru tranzactii de peste 50.000 lei.

In cazul platilor interbancare, comisionul unic va fi de 9 lei pe operatiune. Modificarea va aduce o crestere de costuri pentru transferurile de pana in 5.000 lei, respectiv o ieftinire pentru transferurile ce depasesc aceasta suma.

No comments:

Post a Comment