Tuesday, October 7, 2014

Romanii din strainatate vor putea accesa credite Prima Casa

Ministerul Finantelor Publice doreste sa extinda programul Prima Casa pentru a permite si romanilor care muncesc in strainatate sa poate obtina credite.

“Este o propunere venita din practica, prin care dorim sa-i sprijinim pe romanii care muncesc in strainatate sa isi achizitioneze sau sa isi construiasca o locuinta. In acelasi timp, masura va contribui la o administrare mai eficienta si la cresterea gradului de utilizare a portofoliului de garantii din programul Prima Casa”, considera ministrul finantelor publoice Ioana-Maria Petrescu.
Conform proiectului de act normativ, va fi stabilit un plafon destinat pentru garantarea achizitiei sau construirii unei locuinte de catre persoanele cu cetatenie romana care locuiesc si au permis de sedere si de munca, eliberate de autoritatile statului in care lucreaza.

Pana la 31 decembrie 2014, plafonul garantiilor acordate exclusiv pentru achizitionarea sau construirea de locuinte pentru romanii care locuiesc in strainatate este de 25 milioane lei, alocat din plafonul ramas nelocat si/sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare in cadrul programului Prima Casa.

No comments:

Post a Comment