Wednesday, October 8, 2014

Dupa Prima Casa, Guvernul ne urca in Prima Masina

Guvernul intentioneaza sa lanseze din noiembrie programul Prima Masina, prin care tinerii vor fi sustinuti sa ia masini noi cu credite bancare garantate de stat. Cum programul nu se limiteaza insa doar la tineri, Executivul risca sa tamponeze programul Rabla cu Prima Masina.

Publicul-tinta pentru acest program il reprezinta tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani care vor avea prioritate in obtinerea finantarilor, iar garantia statului va acoperi 50% din valoarea creditului, restul reprezentandu-l automobilul cumparat.
Valoarea creditului va fi de maxim 50.000 de lei plus TVA, la care se adauga costul CASCO pentru primul an, suma ce exclude automobilele de lux din sfera sa.

Dupa programul Rabla, Prima Masina este a doua mana de ajutor intinsa de autoritati producatorilor de automobile noi sub pretextul reducerii numarului automobilelor nesigure si poluante de pe soselele romanesti. 

Cei care nu au suficiente resurse pentru schimbarea masinilor vechi din dotare ar putea sa aleaga insa Prima Masina in dauna programului Rabla (nu se pot cumula cele doua programe), rezultatul fiind o canibalizare a celor doua programe generand un numar mai mic de casari.

No comments:

Post a Comment