Thursday, October 30, 2014

Cum sa-ti maximizezi randamentul economiilor?

Unele banci favorizeaza planurile de economisire in competita cu depozitele la termen oferind un bonus de dobanda de pana la 2% iar cea mai buna strategie pentru a-ti maximiza castigul din dobanzi este sa-ti virezi lunar o parte a depozitelor la termen in produsul de economisire.
Sa luam de pilda cazul celor mai atractive oferte din piata. La Intesa, ai un plan de acumulare care ofera un randament de 3,6% cu conditia sa nu depui lunar peste 4.000 lei iar suma maxima depusa initial este de 10.000 lei. 

La BCR ai randament de 3,5% si o suma minim lunara de 10 lei, conditia fiind sa nu treci cu economiile de pragul a 100.000 lei, in caz contrar dobanda scazand la 1%.
In sfarsit, la ProCredit suma maxima depusa lunar este de 2.500 lei iar dobanda de 3,6% (mai multe oferte gasiti in cadrul comparatorului Conturi de economii de pe Conso.ro). 

Cum oferta pentru depozitele la termen presupune o dobanda de 2-3%, cu atat mai mica cu cat scadenta este mai scurta, cine si-ar vira gradual banii din depozitele la termen intr-un plan de acumulare de la Intesa, BCR sau ProCredit Bank, ar culege un randament superior (minim 1% in plus pe an, cu efortul completarii unor formulare lunar - asta daca nu dispune de interbet banking).

No comments:

Post a Comment