Wednesday, September 24, 2014

Doar o banca bate titlurile de stat

Un singur depozit la termen cu scadenta pana la 3 ani, de la TBI Bank, ofera un randament peste dobanzile titlurilor de stat, desi teoria spune ca profitul investitorului ar trebui sa fie proportional cu riscul asumat iar titlurile de stat exceleaza la capitolul siguranta.

Ministerul Finantelor vinde in prezent obligatiuni pe zece ani la dobanzi de 4,36%, in crestere fata de un randament mediu de 4,28% lei in august si 4,23% in iulie, evolutie in tandem cu mersul Robor pe piata interbancara, in urcare cu aproximativ jumatate de procent in septembrie. 

Doar putine banci mai sunt dispuse sa plateasca insa dobanzi peste 4%. Potrivit comparatoarelor Conso, pentru o suma de 10.000 lei, cat valoarea unui titlu de stat, la 12 luni gasim cel mai atractiv depozit la TBI Bank (4,4% - depozitul Estival, banca avand in oferta si depozitul Simplu-dobanda 4,2%) si Piraeus (4,05% - depozitul Binevoitor). 

Si la 36 de luni, randamentele sunt comparabile-ProCredit Bank are depozitul Clasic (4,35%) si depozitul Mobil (4,1%) iar urmatoarea oferta (Raiffeisen Bank) coboara direct la 3,85%. 

La 2 ani, doar o banca sare stacheta de 4% (ProCredit Bank-depozitul Clasic - 4,2%).

No comments:

Post a Comment