Tuesday, August 5, 2014

Banca Transilvania si-a majorat profitul cu 17%

Banca Transilvania a obtinut un profit brut de 246,1 milioane lei in primul semestru din 2014, cu 17,5% mai mare decat in perioada similara a anului anterior.

Rezultatul pozitiv al bancii a fost sprijinit in mod determinant de initiativele de eficientizare a activitatilor, respectiv de cele de control al costurilor, care au dus la o imbunatatire a raportului cost/venituri cu peste 7 puncte procentuale fata de semestrul I din 2013, ajungand la 44,6% in semestrul I din 2014.

In conformitate cu recomandarea BNR, Banca Transilvania a scos in afara bilantului creditele care aveau serviciul datoriei mai mare de 360 zile si erau acoperite integral cu ajustari de depreciere. Ca urmare a acestei operatiuni, au fost scoase in afara bilantului, in primul semestru din 2014, credite cu o valoare bruta de 320 milioane lei.

“Am atins tinta de eficientizare a proceselor si de crestere a veniturilor operationale, in contextul in care am continuat sa creditam economia romaneasca. Focusul nostru este, in continuare, cresterea creditarii si a veniturilor”, afirma Omer Tetik, directorul general al bancii.

No comments:

Post a Comment