Thursday, July 31, 2014

Preturile locuintelor au scazut cu 2% in ultimele 12 luni

Indicele pretului mediu la nivel national pe imobile a scazut cu 2% in ultimul an, potrivit Eurobank Property Services (EPS). In ultimii cinci ani, de la inceputul crizei din 2009, pretul mediu anual a coborat cu 3,8% pe an. 

In perioada relativ stabila din ultimii ani, indicele la nivelul Capitalei a alunecat in medie cu 3,5% pe an. In pofida unei corectii trimestriale negative, preturile din Judetul Ilfov s-au stabilizat in ultimul an, de o maniera similara cu ultimii 5 ani, depasind ca performanta principalele zone urbane ale capitalei.

Toate cele opt diviziuni regionale ale Romaniei au inregistrat o modificare negativa in trimestrul al doilea, de la an la an. 

In cazul Diviziunii Dunare si Marea Neagra s-a inregistrat cea mai mica scadere, de 0,9%, urmata de diviziunile Bucuresti - Ilfov si Vest, cu un declin de 1,1%. 

Cele mai mari scaderi de pret de la an la an s-au inregistrat in Sud si in Centru, indicand faptul ca modificarile pretului imobiliar la nivelul diviziunilor regionale prezinta o mica variatie in jurul indicelui mediu national. 

Proprietatile noi au inregistrat o performanta mai buna, atat la nivel national, cat si in capitala in ultimele 12 luni.

No comments:

Post a Comment