Thursday, June 26, 2014

Cum va fi gestionat nepotismul din ASF?

ASF a decis adoptarea unui cod de etica si integritate pentru a elimina conflictele de interese care pot sa apara ca urmare a relatiilor de rudenie dintre salariatii institutiei si angajatii din institutiile supravegheate.

“Pentru a evita favoritismele si unele situatii stanjenitoare pentru salariatii ASF si pentru membrii Consiliului, nu vor mai fi angajate in cadrul Autoritatii persoane care sunt sot/sotie, ruda sau afin de pana la gradul al II-lea cu persoane din cadrul ASF”, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Avand in vedere ca ASF are un personal supradimensionat, aceasta regula nu va avea vreun efect vizibil pe termen scurt, deoarece nu se intrevad angajari noi de personal in viitorul apropiat. 

In plus, codul de etica prevede ca salariatii si membrii Consiliului nu vor putea detine o functie in care unul dintre acestia are posibilitatea sa controleze (direct sau indirect), sa verifice, sa proceseze, sa aprobe sau sa analizeze in vreun fel documente (indiferent de suportul sau formatul in care aceastea se gasesc) care decurg din activitatea sotului/sotiei, altei rude sau a unui afin de gradul al II-lea inclusiv.

No comments:

Post a Comment