Monday, June 23, 2014

CEC introduce microcredite pentru agricultura

CEC Bank a lansat microcreditele pentru agricultura, in baza conventiei incheiate cu Ministerul Agriculturii  si Dezvoltarii Rurale, pentru derularea sumelor puse la dispozitie din fonduri speciale de stat, in valoare de 16,6 milioane  lei.

Banca va acorda credite pentru investitii in domeniul agricol in valoare de maximum 15.000 euro, pe o perioada de maxim 120 luni. De asemenea, clientii vor putea obtine credite pentru asigurarea contributiei proprii aferente proiectelor de investitii selectare prin PNDR, in valoare de pana la 75.000 euro.

Creditele pentru sustinerea productiei agricole pot avea o valoarea maxima de 25.000 euro, pe o perioada de cel mult 2 ani.

Rata dobanzii este de 6,1%, iar comisionul de acordare este zero. Clientii mai datoreaza un comision de analiza de 0,4%, un comision de gestiune de 0,04%, aplicat lunar la sold si un comision de evaluare a garantiilor.

Facilitatile beneficiaza de garantii financiare emise de Fondul de Garantare a Creditului Rural, de maxim 80% din suma imprumutata.

No comments:

Post a Comment