Wednesday, May 21, 2014

Banca Transilvania isi eficientizeaza activitatea cu un nou sistem IT

Banca Transilvania a implementat un nou sistem IT si mai multe aplicatii furnizate de Oracle care permit elaborarea ofertelor pentru clienti intr-un interval de timp de 3 ori mai rapid. De asemenea, au fost instalate si solutii de combatere a fraudei si a spalarii de bani.

Tehnologia utilizata in prezent de banca ii permite sa gestioneze mai bine cresterea numarului de tranzactii pe mai multe canale de vanzare, fara diminuarea performantelor la momentele de varf, in conditiile in care numai tranzactiile cu cardul depasesc zilnic 600.000. 

Noul sistem IT ofera bancii posibilitatea de a procesa cateva sute de tranzactii in numai 1 secunda, in conditiile in care aceasta inregistreaza aproximativ 1 milion de tranzactii pe zi.

“Pentru atingerea tintelor ambitioase si pentru cresterea agresiva a Bancii Transilvania, Oracle a fost partenerul de care am avut nevoie, asigurandu-ne platforma IT necesara – mai ales din 2013, de cand avem noul core-banking”, a declarat Omer Tetik, CEO-ul Bancii Transilvania.

Prezent la eveniment, Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, a precizat ca sistemul informatic existent anterior avea o vechime mai mare de 10 ani si nu mai putea face fata volumelor de operatiuni, aflate in crestere accentuata. “Viitorul inseamna banking mult mai tehnologizat si din acest motiv vom mentine un ritm constant al investitiilor in tehnologie, care au depasit 50 milioane de euro in ultimii 5 ani”, a afirmat Ciorcila.

No comments:

Post a Comment