Wednesday, April 16, 2014

Reducerile de costuri au ocolit creditele specializate

Creditele specializate, precum cele pentru studii si tratamente medicale, nu au fost incluse in ultima perioada in valul de reduceri, care a  cuprins creditele de nevoi personale.

Ofertele de credite medicale sunt relative putine, pe piata existand aproximativ 6 banci cu astfel de imprumuturi in portofoliu. Costul total pentru 10.000 lei imprumutati fara nicio garantie pe o perioada de 5 ani presupune o DAE intre 13,8%si 16,5%. 

Finantarea studiilor a generat un interes mai mare pentru banci, deoarece oferta este mai bogata decat in celalalt caz. Pentru un imprumut in aceleasi conditii, DAE porneste de la un minim de 11,55%, fara a depasi nivelul de 14%.

Aceste costuri au ramas relativ neschimbate in ultima perioada. In schimb, in cazul creditelor de nevoi personale, reducerile de costuri sunt mult mai frecvente, astfel ca DAE cobora acum sub 10%, pana la 9,2%. 

Creditele specializare au insa avantajul ca pot fi contractate si pe perioade mai maride timp. In plus, in cazul creditelor pentru studii, unele banci acorda aceste imprumuturi si solicitantilor fara venit, sumele contractate urmand a fi rambursate dupa terminarea studiilor sau de catre un codebitor.

No comments:

Post a Comment