Thursday, April 3, 2014

AURSF s-a afiliat la Federatia Europeana a Utilizatorilor de Servicii Financiare

Adunarea Generala a Federatiei Europene a Utilizatorilor de Servicii Financiare - EuroFinUse - a aprobat, in unanimitate, acordarea statutului de membru asociat pentru AURSF. 

EuroFinUse activeaza ca un centru de expertiza financiara independenta in beneficiul direct al utilizatorilor de servicii financiare: utilizatori individuali, mici actionari, mici investitori, deponenti, participanti la fondurile de pensii, detinatori de polite de asigurari, debitori. 

„Sper sa fie un important pas inainte pentru noi si sa reusim sa profitam de aceasta afiliere pentru a pune pe picioare o organizatie activa si profund implicata in sustinerea intereselor utilizatorilor romani de servicii financiare!”, a declarat la Bruxelles, imediat dupa vot, Alin Iacob, presedintele Asociatiei Utilizatorilor Romani pentru Servicii Financiare (AURSF).

EuroFinUse se implica in elaborarea legislatiei europene, colaborand cu legiuitorii, demnitarii, autoritatile administrative si reglementatorii pe teme legislative relevante. Membrii federatiei analizeaza propunerile legislative, venind cu puncte de vedere la consultarile publice, la studii, rapoarte si alte publicatii. 

In plus, EuroFinUse organizeaza conferinte internationale si alte tipuri de evenimente pe teme care vizeaza protectia consumatorilor si a investitorilor.  Evenimentele isi propun sa faciliteze evidentierea bunelor practici in ceea ce priveste protectia consumatorilor si a investitorilor de servicii financiare, precum si sa ajute la crearea unei comunicari eficiente intre federatie, membrii acesteia si public.

No comments:

Post a Comment