Monday, February 3, 2014

Raiffeisen Locuinte reduce inca o data dobanzile la credite

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a aplicat o noua runda de reduceri la creditele pentru locuinte. Banca acorda credite in lei cu dobanzi fixe, ce incep de la 4,5%.

Cel mai ieftin imprumut din oferta bancii estecreditul locativ. In acest caz, rata dobanzii este de 4,5%. Acest imprumut este acordat in cadrul contractului de economisire-creditare, care presupune ca, mai intai, clientul sa economiseasca o perioada de aproximativ 5 ani.

Pentru clientii care vor sa obtina finantara imediat, banca ofera credite anticipate, unde rata dobanzii este cuprinsa acum intre 5,5% si 6,9% (in functie de valoarea avansului), daca se garanteaza cu un imobil. La creditele fara garantii, rata dobanzii este intre 7,5% si 10,5%. Dupa 5 ani, creditul anticipat este inlocuit cu creditul locativ, cu o dobanda mai mica. 

“Costurile totale mici si transparente, dobanzile fixe, ratele lunare predictibile si luare in calcul a veniturilor a pana la 3 codebitori sunt avantaje pe care clientii RBL le apreciaza. Si din acest motiv, in 2013, volumul de credite acordate a crescut, fiind cu 44% mai mare fata de 2012”, a spus Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

De exemplu, daca o persoana doreste sa modernizeze apartamentul si are nevoie de 30.000 lei, poate solicita un credit fara ipoteca cu avans de 0% si va achita pe o perioada de aproximativ 3 ani si jumatate o rata lunara de 665 lei, la o dobanda fixa de 10,5%. Dupa aceasta perioada, dobanda se va reduce automat la 4,5%, iar rata scade la 220 lei, pentru o perioada de aproximativ 5 ani. Dupa 8 ani si 5 luni, clientul va achita un total de aproximativ de 41.030 lei.

Poti simula modul in care functioneaza astfel de produse, cu ajutorul calculatorului Credit anticipat.

No comments:

Post a Comment