Thursday, February 6, 2014

Guvernul Ponta promite restantierilor rate reduse la jumatate

Premierul Victor Ponta a anuntat ca guvernul a obtinut acordul FMI pentru inceperea unui program de sustinere financiara a clientilor cu restante la credite. Acestia vor plati rate reduse la jumatate timp de 2 ani.

Masura “se aplica tuturor creditelor luate de persoanele fizice, fie ca e vorba de salariati, fie ca e vorba de pensionari. Conditia este ca acestea sa aiba un venit lunar mai mic sau egal cu salariul mediu net – 1.610 lei [...] si sa nu aiba restante mai vechi de 90 de zile la creditele bancare”, a afirmat Ponta.

Premierul a precizat ca programul va permite injumatatirea ratei pe o perioada de 2 ani, dar nu mai mult de 500 lei pe luna. Aceasta reducere a ratei se va acorda sub forma unui credit fiscal din impozitul pe venit, care va fi acordat de catre stat pentru a acoperi cresterea dobanzii in cei 2 ani de reducere a ratei.

Conform unor calcule efectuate de Ministerul de Finante si BNR, efortul financiar al statului se va ridica la aproximativ 4 miliarde lei.

Masura urmeaza sa fie adoptata prin ordonanta de urgenta si potrivit declaratiilor lui Victor Ponta, numarul beneficiarilor potentiali se ridica la peste 900.000 de persoane.

No comments:

Post a Comment