Monday, February 17, 2014

BCR Leasing obtine 15 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor

BCR Leasing a obtinut un imprumut de 15 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor si entitatilor publice, care deruleaza proiecte in industrie, servicii si infrastructura.

Imprumutul de 15 milioane euro reprezinta o prima transa dintr-o linie de credit totala 75 milioane euro, convenita cu Banca Europeana pentru Investitii (EIB).

IMM-urile vor fi sprijinite in activitatea de achizitie, renovare sau extindere a activelor corporale (cu exceptia terenurilor), de investitii in cercetare si dezvoltare, de consolidare a retelelor de distributie pe pietele nationale sau pe alte piete din UE si in acoperirea cerintelor de capital de lucru pe termen mediu si lung.

“Noua facilitate va consolida asistenta acordata de EIB catre IMM-uri si intreprinderi cu capitalizare medie si va sprijini competitivitatea si productivitatea acestora. Dat fiind ca aceste entitati reprezinta motorul economiei romanesti, aceasta operatiune va avea un impact pozitiv asupra perspectivelor de crestere economica si de creare a locurilor de munca”, a precizat Mihai Tanasescu, vicepresedinte EIB responsabil pentru Romania.

No comments:

Post a Comment