Tuesday, February 18, 2014

AURSF cere analizarea politicii de resurse umane si salarizarea din ASF

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) solicita Parlamentului Romaniei sa infiinteze de urgenta o comisie parlamentara de ancheta a politicii de resurse umane si a salarizarii personalului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
Solicitarea survine in urma aparitiei in presa a mai multor informatii cu grad ridicat de credibilitate, care vorbesc de faptul ca un numar important de angajati si consilieri ai ASF sunt rude apropiate ale politicienilor de rang inalt din Romania. Acest lucru alimenteaza suspiciunile legate de caracterul clientelar al angajarilor si de abandonarea principiilor de competenta profesionala care ar trebui sa guverneze activitatea acestei institutii de baza a pietei financiare.

De asemenea, aceleasi informatii sugereaza ca in cadrul ASF exista salarii brute care ajung pana la zeci de mii de euro lunar, prime de vacanta, de sfarsit de an, etc.

"Solicitam Parlamentului Romaniei sa initieze o ancheta, care sa evalueze situatia existenta la ASF in ceea ce priveste politica de resurse umane si cea de salarizare. Procesul deja demarat de evaluare a personalului ASF ar trebui sa fie transparentizat si sa fie stabilite incompatibilitati si criterii clare de competenta, atat pentru membrii ConsiliuluiASF, cat si pentru personalul autoritatii”, declara Alin Iacob, presedintele AURSF.

Potrivit acestuia, ar trebui sa fie stabilite si criterii de performanta care sa fie aplicate in politica de salarizare, niveluri maximale ale salariilor si altor categorii de venituri de natura salariala, precum si numarul maxim de posturi de conducere si de executie pe care il poate contine organigrama ASF.

"AURSF se considera pe deplin indreptatita sa initieze acest demers, in conditiile in care utilizatorii romani de servicii financiare sunt practic cei care platesc salariile conducatorilor, consilierilor si salariatilor ASF, avand in vedere ca acestea se achita din taxele si comisioanele ridicate pe care utilizatorii de servicii financiare le platesc societatilor de asigurare, societatilor de servicii de investitii financiare, administratorilor fondurilor de pensii si celorlalte entitati de pe pietele reglementate si supravegheate de ASF", se precizeaza in comunicatul de presa al asociatiei.

No comments:

Post a Comment