Tuesday, February 18, 2014

Adrian Vasilescu, BNR: Salariul cu sporuri al guvernatorului nu depaseste 12.000 euro

Salariile de la Banca Nationala a Romaniei sunt mai mici decat la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), potrivit consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu citat de Capital

Salariul de baza al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este de 10.000 euro pe luna, iar cu sporuri urca la aproape 12.000 euro.

Purtatorul de cuvant al ASF, Radu Soviani , a spus ca seful sau, Dan Radu Rusanu, incaseaza 14.000 de euro lunar, oricum mai mult decat Isarescu. Mai mult, potrivit Hotnews, in ultimele doua luni din anul trecut, Ru?anu ar fi incasat peste 70.000 de euro, suma explicata oficial prin existen?a unor prime de vacanta.

“Asa am stiut si eu, ca la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculeaza acum pe ecrane si despre care se spune ca sunt identice ca la Banca Nationala, nu mai sunt identice. Salariul guvernatorului la Banca Nationala este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de baza al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro si urca la aproape 12.000 de euro cu indemnizatia de la Consiliul de Administratie. Celelalte salarii sunt mult mai mici”, a declarat Adrian Vasilescu pentru Agerpres. 

Declaratiile consilierului guvernatorului bancii centrale vin la o zi dupa ce purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Radu Soviani, a afirmat, la Realitatea TV, ca salariile din ASF sunt mai mici decat cele de la Banca Nationala.

“ASF a fost, de la inceput, transparenta in privinta politicii de salarizare si cunoasteti comunicarea prin care am spus ca presedintele are 14.000 net, prim-vicepresedintele 12.000, vicepresedintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii si sunt la un nivel mai mic decat cele intalnite in Banca Nationala a Romaniei”, a declarat Radu Soviani.

No comments:

Post a Comment