Wednesday, November 6, 2013

Raiffeisen Locuinte acorda finantari imobiliare la costuri mai mici

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a scazut inca o data dobanzile la creditele pentru finantari imobiliare. Rata dobanzii este stabilita in functie de avans si garantii, fiind cuprinsa intre  5,5% si 11,5%.

Banca ofera finantari imobiliare prin sistemul de economisire-creditare, unde clientii trebuie mai intai sa economiseasca o perioada de aproximativ 4-5 ani. Ulterior, ei pot obtine credite locative, la o rata fixa a dobanzii de 4,5%.

Clientii care au nevoie de bani imediat, pot solicita credite speciale de la banca, pana cand indeplinesc conditiile de accesare a creditului locativ.

Pentru sumele mai mici de 60.000 lei, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) nu solicita garantii, iar rata dobanzii este cuprinsa intre 9% si 11,9%, in functie de avans.

Pentru credite de valori mai mari, banca solicita garantii imobiliare, iar rata dobanzii este de 5,5%, daca avansul este de minim 40%. Pentru un avans mai redus, dobanda este de 7,5%.

De exemplu, daca o persoana doreste sa achizitioneze o locuinta de 150.000 lei si are un avans de 20% (30.000 lei), atunci rata lunara la credit va fi de 1.538 lei, timp de 4 ani si 3 luni.

Ulterior, rata dobanzii se reduce automat la 4,5%, astfel ca rata lunara devine 1.050 lei timp de aproximativ 8 ani, conform calculelor bancii. In total, clientul va achita 167.667 lei pentru un imprumut de 120.000 lei.

„Clientii apreciaza tot mai mult faptul ca, pe langa costurile totale scazute, creditele in lei oferite de RBL prezinta avantajul dobanzii fixe, predictibile si transparente, iar dupa maxim cinci ani aceasta scade automat la 4,5% pe an”, afirma Aurelia Cionga, presedintele RBL.

No comments:

Post a Comment