Tuesday, November 5, 2013

ANPC avertizeaza consumatorii sa fie atenti la actele aditionale

ANPC avertizeaza consumatorii sa fie atenti la actele aditionale pe care le primesc in cadrul contractelor standardizate si indeamna publicul sa solicite informatii suplimentare daca nu inteleg noile conditii.
“Daca nu sunt lamuriti pe delin asupra formularilor si termenilor folositi in actele aditionale, consumatorii sunt rugati sa se adreseze ANPC sau comisariatelor regionale sau judetene pentru a primi informatii si indrumari de la personalul specializat”, se arata in comunicatul ANPC.
De asemenea, autoritatea recomanda populatiei sa sesizeze ANPC daca exista posibile clauze abuzive, atat in contractele de credite, cat si in cele de telefonie fixa si mobila, cablu TV si alte utilitati.

In cazul creditelor, banca nu poate modifica unilateral contractul de credit, astfel ca daca vi se propune un act aditional, nu este indicat sa-l semnati pe loc. Conso.ro va recomanda sa luati documentul acasa pentru a-l studia. Daca nu sunteti de acord cu noile clauze, puteti refuza semnarea actului aditional, fara a suporta nicio consecinta.

No comments:

Post a Comment