Monday, August 26, 2013

Bugetul schemei de minimis s-a majorat la 500 milioane lei

Guvernul a decis in sedinta de guvern din 21 august 2013 sa majoreze bugetul alocat pentru schema de minimis de la 400 milioane la 500 milioane lei.

“Aceasta decizie survine atat in urma interesului deosebit manifestat de reprezentantii mediului de afaceri cat si in vederea asigurarii accesului la finantare a cat mai multor operatori economici, in conditiile in care mediul de afaceri reclama in mod insistent existenta unui deficit de finantare”, se arata in comunicatul emis de Ministerul Finantelor Publice (MFP).
Aproximativ 2.000 de intreprinderi au urma sa beneficieze de ajutoare de minimis, conform estimarilor oficiale. MFP a decis sa prelungeasca termenele de solutionare a cererilor de acord de finantare de la 30 de zile lucratoare la 60 de zile lucratoare.

Sesiunea de inregistrare online a cererilor de acord de finantare incepe pe 28 august 2013, la ora 8.00. Termenul a fost amanat fata de data anuntata anterior, pentru a evita suprapunerea cu termenul limita pentru depunerea declaratiilor fiscale, cand sistemul informatic inregistreaza un varf de activitate.

No comments:

Post a Comment