Wednesday, June 5, 2013

Compensatiile nesimtite ale fostelor autoritati de supraveghere vor fi taxate cu 85%

Compensatiile exagerate platite conducatorilor de catre fostele autoritati de supraveghere vor fi impozitate cu 85%, a declarat primul-ministru, Victor Ponta.

“Ideea ca pui monopol de stat pe un domeniu, dupa care te imbogatesti cu obrazul cat mai gros e un lucru care s-a intamplat de multe ori in Romania si as vrea sa punem capat la aceste practici”, a precizat Ponta.

El a aratat ca s-au acordat cate 230.000 euro net pentru 3 fosti membri ai conducerii: Dan Constantinescu, Biro Albin si Daniela Popa. “Inteleg ca au facut si altii asemenea cereri si cred ca 15% din aceste sume deja reprezinta prea mult”, a spus Ponta.

Supraimpozitarea veniturilor din institutiile publice este vazuta ca o masura pentru a tine sub control salariile managementului, care isi aproba singuri lefurile, fara sa-i controleze nimeni. “Am inteles, e bine sa fie platiti bine, dar totusi, salariul din martie, de 25.600 de euro pentru presedintele de la asigurari, de exemplu, cred ca e exagerat”, a mai spus Ponta.

El a mai precizat ca bunele intentii ale guvernul au fost intelese gresit si de cei numiti la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Salariul presedintelui ASF este 14.000 euro. 

Guvernul intentioneaza sa redimensioneze consiliul de administratie al ASF, prin reducerea numarului de membri de la 19 la 11.  Parlamentul va trebui sa se pronunte pana la sfarsitul lunii iunie, cu privire la aplicarea ordonantei guvernului.

ASF a inlocuit fostele autoritati de supraveghere pentru pensii private (CSSPP), asigurari (CSA) si piata de capital (CNVM). Masura a fost luata de guvern la recomandarea Bancii Nationale.

No comments:

Post a Comment