Saturday, April 6, 2013

Raiffeisen Locuinte scade dobanzile la creditele locative

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte vor putea obtine imprumuturi locative in lei cu costuri reduse. Banca a scazut dobanzile si a eliminat o parte din comisioane.   

Dobanda la creditul in lei fara ipoteca, cu avans minim de 20%, s-a redus cu 2,1 puncte procentuale pana la 12,9% pe an, fixa la lei. 

Banca a scazut dobanda si la creditul cu avans minim 40%, fara ipoteca, la 10,9% pe an la lei fata de 11,9% cat era pana in prezent. 

Dupa maxim 60 luni, dobanda devine doar  4,5% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare a creditului in lei. 

De asemenea, banca a eliminat pana la 30 iunie comisionul de analiza dosar de 1.400 lei. 
”In fiecare an, inaintea sarbatorilor de Paste, am constatat o crestere a numarului de solicitari de credite pentru renovarea si reabilitarea locuintelor”, a precizat Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

In prezent, RBL acorda credite fara ipoteca pentru valori imprumutate mai mici sau egale cu 50.000 lei, pe o durata cuprinsa intre 8-14 ani, in functie de avans si de produsul ales de client.
Aproximativ 70% dintre clientii care au luat credite de la RBL, le-au folosit pentru modernizarea locuintei. Valoarea medie a acestor credite a fost anul trecut peste 25.000 lei.

No comments:

Post a Comment