Saturday, April 6, 2013

Conturile si depozitele pentru copii sunt garantate?

Intrebare: Conturile pentru copii de la ING sunt garantate tot cu o limita de 100000 euro? Daca parintele are si el un cont ING ambele conturi sunt garantate?

Raspuns: Tutorele beneficiaza de garantarea depozitelor personale in limita a 100.000 de euro. De asemenea, separat, si minorul beneficiaza de garantarea depozitelor personale in limita plafonului de 100.000 de euro. Tutorele este cel care poate face operatiuni pe contul minorului, inclusiv poate ridica compensatia.

In Romania functioneaza si sucursale ale bancilor din state membre ale Uniunii Europene. Ele participa la schemele de garantatre din tarile de provenienta, iar depozitele la aceste institutii sunt garantate de schemele de garantare din tarile respective. 

In toate tarile Uniunii Europene exista scheme de garantare a depozitelor, care respecta legislatia in vigoare – Directiva 19/1994 – care prevede garantarea depozitelor pana la limita de 100.000 de euro si punerea la dispozitie a compensatiilor in 20 de zile lucratoare.

Legislatia europeana prevede ca garantarea depozitelor se face per deponent per banca. Chiar daca titularul de cont este minor, el are aceleasi drept de garantare ca orice alt deponent.

ING contribuie la schema de garantare din Olanda si depozitele deschise la aceasta institutie sunt garantate de catre schema de garantare din Olanda.

No comments:

Post a Comment