Tuesday, April 30, 2013

Pretul mediu al unei locuinte a scazut cu 33% in ultimii 5 ani

Nivelul mediu al pretului unei locuinte a scazut in ultimii 5 ani cu 33% la nivel national, conform unui studiu Eurobank Property Services. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in Bucuresti. 

Astfel, fata de maximul pietei imobiliare inregistrat in 2008, in prezent preturile din Bucuresti sunt mai mici cu 51% in medie. Acest lucru presupune o scadere medie de 13,3% pe an. 

La polul opus se afla zona de Vest, care a inregistrat cea mai mica scadere a pretului mediu din ultimii 5 ani, respectiv 24,5%, conform aceluiasi studiu. 
Cea mai mica scadere a pretului mediu din ultimii 5 ani a fost inregistrata de Oradea si Iasi, ambele sub media nationala, devenind astefel pietele de proprietati rezidentiale cele mai performante din randul celor mai mari 10 orase ale tarii. 

Cele mai recente rezultate, aferente primului trimestru din 2013, sustin tendinta stabil aobservata in ultimele 4-6 trimestre, atat la nivel national, cat si in Bucuresti. Fluctuatiile pozitive si negative devin obisnuite pentru piata rezidentiala din Romania si reflecta atat conditiile dificile de pe continentul european cat si nivelul de incredere de pe piata locala.


No comments:

Post a Comment